AĞRI / PATNOS - Patnos Anadolu İmam Hatip Lisesi

Patnos Anadolu İmam Hatip Lisesi

Atatürk Mahallesi Tugay Karşısı AğrıVan Caddesi Patnos AĞRI
Vizyon
Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı ruh ve beden bütünlüğü içinde yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, Manevi değerlere sahip, vatanını milletini insanları seven, toplumla barışık örnek bireyler yetiştirmektir. İmam-Hatip Liseleri Milli Eğitim Bakan­lığı´na bağlı Orta Öğretim Kurumlarıdır. Hem mesleğe, hem de yüksek öğre­nime hazırlayıcı programlar uygu­lar. Lise seviyesinde genel ve mesleki öğ­renim görmüş elemanlar yetiştirir. İlköğretim Okullarının 8. sınıfın­dan mezun olan her öğrenci İmam-Ha­tip Lisele­rine 4. sınıfından mezun olan her öğrenci İmam Hatip Ortaokuluna kayıt yaptırabilir İmam-Hatip Liselerinde meslek derslerinin yanında, genel lise­lerde okutulan bütün dersler okutulmaktadır
Misyon
Güvenli ve huzuru bir ortamda, öğrenmeyi öğrenen, kendine güvenen, sorumluluklarının bilincinde, dini, milli ve ahlaki değerlere sahip, gerekli ve zamanında dayanışmaya girebilen, kendine ve başkalarına saygılı, hoşgörü sahibi başarılı bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuzdan 2014-2015 eğitim öğretim yılında 130 öğrenci mezun olmuş, bu öğrencilerden 38 tanesi lisans programına 8 tanesi de önlisans programına yerleşmiştir. Yükseköğretime yerleşme oranı %34´tür. Okulumuzda 2014-2015 eğitim öğretim yılı sonunda 218 öğrenci teşekkür, 49 öğrenci takdir, 32 öğrenci ise onur belgesi almaya hak kazanmışlardır.
Bağlantı :ADSL (1 Mbit)
Öğretim Şekli :Normal
Ders başlama 7:30; bitiş:14:40
Merkezi kalorifer
Ulaşım
Öğrencilerimiz ilçe merkezinde oturanlar yayan, köylerden gelenler ise M.E.B´in sağladığı taşımalı sistemi kullanmaktadırlar ve bu öğrenciler öğle arasında okulda yemek yeme hakkına sahiptirler.
Atatürk Mahallesi